El bloc de Despertaferro

Aveure si som capaços d'una vegada de organitzar una mica aixó

dimarts, 3 de gener del 2012

Integristes catolics

Organitzacions ultracatòliques volen convertir el Nadal en una campanya contra el laïcisme
Intereconomía, Fes-te Escoltar, ... i altres creuats llancen una campanya de bolquers nadalencs contra el laïcisme.


Document amb data dimarts, desembre 6, 2011. Publicat el dimarts, desembre 6, 2011.
Autor: Observatori de la Laicidad.Fuente: Laicismo.org.

Des de les pàgines web d'organitzacions ultracatòliques es diu als seus seguidors perquè converteixin les seves festes nadalenques en una campanya contra el laïcisme.
Afirmen que el laïcisme els ha privat de la llibertat de culte. Pot haver gent tan malvada que digui aquestes barbaritats mentre Madrid s'ha omplert d'espectaculars altars per que Ratzinger digui les seves misses, o que a Granada surtin 105 processons a l'any (amb un cost per al municipi que ronda els 3 milions d'euros)?
Pot algú amb seny dir aquestes falsedats quan les celebracions religioses omplen el calendari, quan les capelles ocupen nostres hospitals, universitats, aeroports, presons, casernes, cementiris ... quan els nostres carrers són ocupades per manifestacions-processons.
Potser ho diguin perquè estem en contra que l'espai públic (escoles, universitats, hospitals ,...) estiguin lliures d'alguna cosa és és particular, com la religió de poder-se professar, o no.
Potser és perquè denunciem les misses a la Universitat, a les escoles, ... perquè reclamem el dret dels que no tenen les creences catòliques hagin de patir la presència de pessebres, les festes catòliques, les processons de setmana santa a les escoles, ...
Mai des de les organitzacions laïcistes ens hem oposat a la llibertat de religió, som ferms partidaris de la llibertat de consciència i pensament, i la de religió és una possible opció que respectem com qualsevol altra convicció que una persona pugui triar. Tampoc ens hem oposat a que celebrin els seus cultes.
Ara bé, si ens oposem a que l'Estat, és a dir tota la ciutadania (creients o no), haguem de pagar els seus actes pastorals, la seva presència en els mitjans públics (RNE, TVE), els seus milers de catequistes adoctrinant a les escoles, les capelles i els seus símbols en espais públics, ... seus privilegis fiscals, Ecnomo, educatius, ...
Però això en res afecta a la seva llibertat de religió, ni a la seva llibertat de culte. Al contrari suposa una vulneració de la Declaració de l'ONU sobre eliminació de totes les formes d'intolerància i discriminació fundades en la religió o les conviccions. Primer, perquè en ella estableix la total igualtat jurídica entre les religions i les conviccions de lliure elecció. Una cosa que no passa a Espanya, on les religions, qualsevol d'elles gaudeix de privilegis enfront de les conviccions no religioses. Segon, perquè el seu article segon considera que es vulnera aquesta Declaració "tota distinció, exclusió, restricció o preferència", i que és si no la finançament privilegiat de les religions, especialment la catòlica, que és si no la seva presència a les escoles; que és si no l'assignació tributària, l'exempció d'impostos, les immatriculacions pel bisbe, la validesa jurídica dels matrimonis religiosos, ...
Qui van ser els que es van oposar a una manifestació contra el finançament de l'Estat a una visita pastoral de Ratzinger? Qui col · loquen les seves imatges religioses en la via pública, places o parcs? Qui posen els seus crucifixos o verges en escoles, despatxos, tribunals ,...? Qui es va oposar als atobuses amb missatges ateus?
Si la llibertat de culte és per a tots, qui els ha donat aquest dret? Així donç que no posin el crit al cel si algú treu als seus balcons altres manifestacions de les seves conviccions o creences. Seria curiós saber si alguns ajuntaments amb ordenances que exigeixen autorització per col·locar cartells dels balcons, ho exigeixen per a aquests, o és una altra mostra més de la privilegiada religió que representen.

Això és el que diuen: